sv SV da DA en EN fi FI is IS no NO

Historien om golvet som från början gjordes för en tennisbana, och som 40 år efteråt löste problemet för anrika Café Opera i Stockholm...

Det hela började någon gång på 60-talet, då företagets grundare Fritjof Bergquist, tröttnat på att spela tennis på tråkiga asfalt- och/eller grusbanor. Han utvecklade en produkt, som senare visat sig bli lösningen, inte bara för tennisbanor, utan även för tusen och åter tusentals olika problemgolv i lika många miljöer.

Tennisbanorna blev vägen till idrottshallar och andra utrymmen där man bedriver sportaktiviteter. I dag finns vi på ett otal lek och sportanläggningar. Du hittar våra produkter i garage och förrådsutrymmen men också på altaner, balkonger och uteplatser, oftast som alternativ till underhållskrävande och flisiga trädäck. Vi finns även i offentliga miljöer, i industrier och i bilhallar etc. Vi finns även i den tuffaste av alla miljöer – på fartygsdäck, med vatten salt kyla fukt sol och värme, allt på en och samma gång. Ett testlabb i verkliga livet och som har resulterat i att vi idag finns på hundratals fartyg runt om i världen, allt från lyxkryssare till linjefärjor.

Varje miljö har sina specifika problem varför vi utefter de olika kraven, har utvecklat helt funktionsanpassade produkter för de olika ändamålen. Utan att tulla på de multifunktionella grundegenskaperna, har sedan ett helt sortiment i olika designer och färger utvecklats, allt för att tillgodose även den mest kräsne.

Våra kunder återfinns hos allt från anrika Café Opera i Stockholm som fann lösning i Bergoplattan till sin entré och uteservering, hos lantbrukaren Johan Svensson som fick en lösning på fukt- och mögelproblemen i sin källare. Ja, du har säkert gått på våra golv tidigare, utan att ens tänka på det…

Bergoplattan är originalet och från den blygsamma starten 1972, är vi nu en världsledande aktör inom multifunktionella kompositgolv till varierande miljöer, och över 80% av försäljningen exporteras idag till över 40 länder.

Anywhere - One Solution - Bergo Flooring!

Finansiell information
Facebook
Instagram
Pinterest
Huvudkontor
Ågatan 7
334 21 ANDERSTORP
E-mail
Telefon

Här finns utvalda kataloger, broschyrer, produktblad e.d. som aktören tillhandahåller. Beställning av fysiska exemplar kan göras via länken ovan.

Populära Broschyr 4652.48 KB 2020-10-19