sv SV da DA en EN fi FI is IS no NO

Att göra det lättare att måla har alltid varit utmaningen för Anza. Det hela började i blygsam skala år 1946 och idag är Anza ledande inom måleriverktyg i Norden, med ett ständigt uppdaterat sortiment och betydande export.

Var görs de bästa penslarna? Vi tror att svaret är: så nära målarna som möjligt.

Merparten av vår tillverkning och all vår produktutveckling sker i Bankeryd, strax norr om Jönköping. Här håller vi löpande dialog med de som varje dag lever med våra produkter och det är utifrån yrkesmålares krav och önskemål vi arbetar. Vi varit nyfikna och velat testa nya möjligheter för att underlätta målandet.
Vi började till exempel tillverka rollers redan 1960 och några år senare samarbetade vi för första gången med industridesigners, något som var unikt då.

Vårt mål är att varje år lansera nya, innovativa produkter som både överraskar och underlättar. Fyra ord får styra: kvalitet, funktion, ergonomi och design. Eller, för oss som gärna är lite mer handgripliga: slitstyrkan, effektiviteten, greppet och formen. Med vår egen marknadsavdelning ser vi dessutom till att det vi erbjuder stämmer med vad användarna efterfrågar. Nu sticker vi ut hakan lite, men vi är rätt säkra på att ingen annan nordisk penseltillverkare har satsat så konsekvent på innovation och utveckling, under så lång tid. Vi kommer givetvis att fortsätta så.

Våra huvudmarknader är Sverige, Norge, Danmark och Storbritannien, men vårt försäljningsnät spänner över stora delar av världen.
Anza har totalt omkring 250 anställda, varav 140 i Sverige, och sedan 2012 ägs vi av Orkla och är en del i Orkla House Care AB.

Vi tänker förstås inte bara på vår egen produktutveckling och tillväxt.

Vi tar även ansvar för allas vår gemensamma framtid. Därför är vi kvalitets- och miljöcertifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001 och vi kontrollerar noggrant vår tillverkning, från råvara till färdiglevererad produkt. Anza är även certifierat enligt FSC® (FSC-C108031) Forest Stewardship Council®.

Finansiell information
YouTube
Facebook
Instagram
Huvudkontor
Tallvägen 6
564 35 Bankeryd
Telefon
SE 0:07 / 5:16 Tapetsera - Så gör du. Steg för steg.

SE 0:07 / 5:16 Tapetsera - Så gör du. Steg för steg.